Sittard | straatinfo

inbraak politie meldingen

Vier verdachten inbraak gearesteerd na achtervolging

inbraak

Sittard-Geleen - Vrijdagnacht hebben politieagenten na een achtervolging vier personen aangehouden die verdacht worden van diverse strafbare feiten, waaronder een inbraak in een winkel aan de Groenstraat in Geleen.

Nadat de politie gewaarschuwd was dat er eeninbraak gaande was in de winkelin Geleen, gingen verschillende politieauto's richting het betreffende adres.Depolitieauto's raakten vervolgensbetrokken in een achtervolging met een wittepersonenauto waarin de vermoedelijke verdachten zaten. In de Lissabonlaan inSittard blokkeerde n van de politieauto's de doorgang, waardoor de witte automoest uitwijken. Vervolgens reed de auto recht op een andere politieauto af. Deauto botste hierbij frontaal op de politieauto, waarbij een agent een gekneusderug opliep. Hierna hielden de agenten de vier inzittenden aan. Zowel de wittepersonenauto als de politieauto liepen dermate zware schade bij de aanrijdingop, dat ze als total loss moeten worden beschouwd.

Groep

De vier verdachten, twee mannen en twee vrouwen, zijn afkomstig uit Roemenien maken vermoedelijk deel uit van een grotere groep. Naast de inbraak in dewinkel in Geleen, worden zij verdacht van de diefstal van de witte auto waarinzij op dat moment reden. De personenauto was kort voor de inbraak in Geleengestolen bij een woning in Berg en Terblijt. Twee andere verdachten, die ookzijn gezien bij de inbraak in de Groenstraat in Geleen, zijn daar weggevlucht.De bestuurder van de witte auto was vrijdag net vrijgelaten, nadat hij door depolitie was gehoord als verdachte van zakkenrollerij waarbij hij een mobieletelefoon had gestolen. Daarnaast wordt nog onderzocht in hoeverre de vierverdachten bij andere strafbare feiten betrokken zijn geweest.

Soortgelijke berichten

Twee verdachten aangehouden na achtervolging
Heerlen

Twee aanhoudingen na inbraak
Haarlem

Inbrekers op heterdaad aangehouden
Leeuwarden

Mannen aangehouden na poging inbraak
Haarlem

Twee verdachten aangehouden na poging inbraak
Purmerend

Inbrekers op heterdaad betrapt
Amsterdam

Inbrekers op heterdaad bij kapperszaak
Haarlem

Inbraak Hotel
Purmerend

Inbrekers aangehouden, hennepkwekerij opgerold
Almere

Inbrekers aangehouden
Zoetermeer

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio